Novice

 

Četrti Pohod ob žici

 

Člani Združenja bolnikov CVB Slovenije imamo radi druženja. Po že drugi zimi, v kateri smo se manj videvali, se je skoraj 250 članov različnih klubov iz vse Slovenije z veseljem odzvalo vabilu na srečanje. Razlog je bil Pohod ob žici. Traso sedaj že tradicionalnega Pohoda smo prilagodili našim zmožnostim. Dolga je 1,3 kilometra z začetkom pri parkirišču v Tivoliju in koncem na Prešernovem trgu. Prilagajamo tudi hitrost hoje.

Na Pohod ob žici se vsako leto odpravimo na poseben dan, drugi torek v mesecu maju. To je dan, ki je v Evropi namenjen ozaveščanju o možganski kapi.

V torek, 10. maja 2022, dopoldne, smo se torej zbrali na že četrtem Pohodu ob žici za bolnike po možganski kapi. Prišli smo iz vse Slovenije: od Lendave do Izole, od Bleda do Črnomlja in vse vmes. Najprej je bilo poskrbljeno za energijo in vodo, ter seveda za prve objeme in prijetne klepete. Ko smo se vsi zbrali, je imel predsednik Združenja g. Milan Čuček pozdravni nagovor. Posebej je pozdravil člane Društva amputirancev Slovenije, ki so se nam letos prvič pridružili. Za morebitno pomoč so poskrbeli dijaki Srednje zdravstvene šole in študenti fizioterapije in delovne terapije. V primeru pomanjkanja kondicije so nam lahko priskočili na pomoč z invalidskimi vozički.

Pred pohodom smo imeli ogrevanje pod strokovnim vodstvom fizioterapevtke.

Na Prešernovem trgu je bila predstavitev dejavnikov tveganja za možgansko kap in kulturni program.

V sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije so potekale dejavnosti preventive in zgodnjega prepoznavanje znkov možganske kapi.

Vse novice