Novice

 

Klinični logoped ali morda študent logopedije

 

Spoštovani prostovoljci !

V Združenju bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo (CVB) Slovenije (prostovoljna, humanitarna organizacija), kjer združujemo predvsem bolnike po možganski kapi se trudimo, da bi le tem, v kroničnem obdobju bolezni, zagotovili bolj kakovostno življenje. Delujemo preko 23 Klubov CVB po vsej Sloveniji. Naših članov je okoli 2000.

Eden izmed večjih težav bolnikov po možganski kapi so motnje govora in sporazumevanja. Nekaterim izmed njih, ki lahko delajo v skupini, nudimo možnost sodelovanja v samopomočnih skupinah za afazijo.

V zgodnejšem obdobju po možganski kapi pa je veliko bolnikov, ki potrebujejo individualno obravnavo ali vsaj nasvete njim in svojcem, kako lahko pomagajo. Žal je dostopnost do logopeda skoraj v vseh slovenskih regijah zelo majhna.

Če bi kot klinični logoped ali morda kot študent logopedije želeli pomagati ali pridobivati izkušnje z bolniki po možganski kapi, vas prosimo, da nas kontaktirate. Dogovorili bi se o načinu dela, morebitnem potrebnem mentorstvu in vseh drugih podrobnostih.

Kontakt: erjavec53@gmail.com

Prim. Tatjana Erjavec, dr. med., podpredsednica Združenja CVB Slovenije

Vse novice