Novice

 

Pohod ob žici za bolnike po možganski kapi

 

torek, 9. maj 2017, od 10. do 13. ure 

Združenje bolnikov s CVB organizira v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije Pohod ob žici, ki bo prilagojen bolnikom po možganski kapi. Udeleženci bodo člani Združenja bolnikov s CVB iz vse Slovenije (okoli 200), ki bodo prehodili ali z invalidskimi vozički prevozili večji ali manjši odsek poti. Trasa pohoda bo potekala od parka Tivoli do Prešernovega trga v Ljubljani, kjer bo sklepna prireditev. 

Prireditev bo potekala v času, ko bodo na evropskem nivoju potekale akcije za zmanjšanje obolevnosti ter ustrezno zdravljenje možganske kapi in bo breme možganske kapi predstavljeno v Evropskem parlamentu.

Bolniki so kljub oviram pripravljeni pokazati, da zmorejo in s tem opogumiti sobolnike, po drugi strani pa opozoriti na posledice možganske kapi tiste, ki še niso zboleli.

Ob njihovem pohodu bomo skupaj z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije z ugotavljanjem najpogostejših dejavnikov tveganja, vključno z atrijsko fibrilacijo in ugotavljanjem “starosti ožilja“ opozorili, da je možgansko kap možno, tudi z ustreznimi zdravili preprečiti, s hitrim prepoznavanjem znakov možganske kapi in ukrepanjem pa tudi učinkovito zdraviti.

 

Vse novice