Novice

 

SAFE in Teden možganov 2024: 15. marec 2024

 

Image title


Raziskava ANGIE 

Teden možganov 2024: 15. marec 2024

V Tednu možganov ki je letos med 11. in 17. marcem poudarjamo pomen raziskav na področju možganske kapi. Vsak dan bomo delili novice o novih in pomembnih evropskih raziskavah na področju možganske kapi.

Danes bomo govorili o raziskavi ANGIE ki jo financira evropska unija. Namen raziskave je da se razvijejo mikroroboti za zdravljenje akutne možganske kapi. Mikroroboti bodo omogočili ciljno vnašanje zdravila ki raztopi krvni strdek.

Cilj raziskave je da mikroroboti postanejo dodatna oblika zdravljenja za odstranjevanje krvnih strdkov pri ishemični možganski kapi. Krvni strdek ovira krvni pretok v možganih in s tem povzroči resno in lahko celo nepovratno okvaro možganov.

Tekom raziskave so razvili tridimenizionalni (3D) model možganskega žilja in krvnega obtoka. 3D model je bil izdelan na osnovi magnetno-resonančnih slik bolnikov. 3D tehnologija tako predstavlja možgansko žilje in dejanski krvni obtok.

3D modeli v medicino vnašajo številne prednosti. Zato se že uspešno uporabljajo v izobraževalne namene. 3D modeli predstavljajo dejansko in varno učno okolje za zdravnike ki zdravijo bolnike z možgansko kapjo; omogočajo jim da izpopolnjujejo svoje veščine za izvajanje terapevtskih postopkov.

Omenjene izboljšave omogočajo da ima več bolnikov lahko dostop do življensko pomembnih tehničnih postopkov ki posledično vplivajo na izzide terapevtskih postopkov.


Za več informacij obišči spletno stran:  www.h2020-angie.eu/ ali pišite na: research@safestroke.eu

Projekt financira Evropska komisija (št. granta = 952152 ).

Image titleDružbena omrežja (Twitter/X Facebook in LinkedIn); 2 objavi

1. objava

Video: Fabian Landers 

https://youtu.be/DshwLIoGUHM


ZCVB (Twitter)

On day 5 of #BrainAwarenessWeek we highlight the @HorizonEU @angie_h2020 research which aim to develop nano-robots to unblock blood vessels to fight stroke from within.

Fabian Landers nam sporoča kako 3D modeli lahko vzpodbudijo učenje. več na:


ZCVB (LinkedIn in Facebook)

V tednu možganov ki je letos med 11. in 17. marcem se usmerjamo na pomembnost evropskih raziskav na področju možganske kapi. Vsak dan bomo delili vpoglede v nove in zanimive raziskave na področju možganske kapi.

Today we are focusing on the @ANGIE_h2020 project which aims to develop nano- robots to deliver targeted drugs and unblock blood vessels to fight stroke from within.

Tekom raziskave so razvili 3D modele ki v medicino vnašajo številne prednosti Zato se že uspešno uporabljajo v izobraževalne namene. 3D modeli predstavljajo dejansko in varno učno okolje za zdravnike ki zdravijo bolnike z možgansko kapjo; omogočajo jim da izpopolnjujejo svoje veščine za izvajanje terapevtskih postopkov. Fabian Landers nam sporoča kako 3D modeli omogočajo hitreje dostopno in bolj učinkovito učenje zahtevnih terapevtskih metod.

Več na www.zdruzenjecvb.com/

#BrainAwarenessWeek 

#StrokeResearch 

#StrokeAllianceforEurope 

#lifeafterstroke


2. objava

Image title

Slika: 3D model možganskega žilja


ZCVB (Twitter)

In the @HorizonEU @ANGIE_h2020 project the research team developed 3D re-constructions of their patient’s brain vessels based on MRI scans. The models are now available for education improving access to stroke treatment training.

Več na www.zdruzenjecvb.com/

#BrainAwarenessWeek


ZCVB (LinkedIn & Facebook)

In this @EU Science Research and Innovation project @ANGIE_h2020; tekom raziskave so razvili tridimenizionalni (3D) model možganskega žilja. 3D model je bil izdelan na osnovi magnetno-resonančnih slik bolnikov. 3D tehnologija tako predstavlja možgansko žilje in dejanski krvni obtok.

3D modeli prinašajo številne prednosti v medicinskem svetu. Zato se že uspešno uporabljajo v izobraževalne namene. 3D modeli predstavljajo dejansko in varno učno okolje za zdravnike ki zdravijo bolnike z možgansko kapjo; omogočajo jim da izpopolnjujejo svoje veščine za izvajanje terapevtskih postopkov.

Omenjene izboljšave omogočajo da ima več bolnikov lahko dostop do življenjsko pomembnih tehničnih postopkov ki posledično vplivajo na izzide terapevtskih postopkov.


Več na www.zdruzenjecvb.com/

#BrainAwarenessWeek 

#StrokeResearch 

#StrokeAllianceforEurope 

#lifeafterstroke

Vse novice