Novice

 

SAFE in Teden možganov 2024: 16. marec 2024

 

2024-16-marec---VALIDATE-MEMBER-dissemination-document-16-marec-2024

Image title


Raziskava VALIDATE

Teden Možganov 2024: 16. marec

V Tednu možganov ki je letos med 11. in 17. marcem poudarjamo pomen raziskav na področju možganske kapi. Vsak dan bomo delili novice o novih in pomembnih evropskih raziskavah na področju možganske kapi.

Danes bomo predstavili evropsko raziskavo VALIDATE. Raziskava VALIDATE za izboljšanje zdravstvenih izzidov po možganski kapi uporablja umetno inteligenco (UI).

Pri zdravljenju ishemične možganske kapi je ključno da ima bolnik čimprej dostop do ustrezega zdravljenja. Na razpolago je več različnih vrst zdravljenja. Pomembno je da se pri izbiri zdravljenja upošteva tudi individualne dejavnike. Ti dejavniki ki so značilni za posameznega bolnika lahko odločilno vplivajo na dolgoročni izzid zdravljenja in na kakovost življenja.

Študija VALIDATE želi izboljšati proces kliničnega odločanja pri izbiri najbolj ustreznega zdravljenja ishemične možganske kapi. S pomočjo modelov sodobne UI obdelujejo podatke več tisoč bolnikov. S tem procesom razvijajo in preverjajo prognostična orodja za napovedovanje zdravstvenih izzidov. Pomemben del te raziskave je izdelava nove Aplikacije. Aplikacija bo pomagala zdravnikom s tem da bo posredovala dodatne informacije o različnih terapevtskih možnostih. Ta sistem kliničnega odločanja bo opolnomočil zdravstveno osebje pri izbiranju ustreznega zdravljenja za vsakega bolnika posebej.

Aplikacija Validate bo zaživela v klinični praksi ko ji bodo zdravstveni delavci in bolniki zaupali. Zato je predhodno potrebno dosledno preverjanje v kliničnih okoljih. V ta namen bodo izvedene opazovalne študije ki bodo preverjale njeno učinkovitost in zanesljivost.

Za bolnike po možganski kapi rezultati študije pomenijo individualizirano zdravljenje boljše zdravstvene izzide in izboljšano kakovost življenja.

Za več informacij obiščite spletno stran https://validate-project.eu ali pišite na elektronski naslov: research@safestroke.eu

Projekt VALIDATE financira EU HORIZON 2020 (št. granta = 777107).

Image titleObjava na družbenih omrežjih (Twitter Facebook in LinkedIn)

Image title

Povezana na SAFE video: https://youtu.be/js76kiyujkM


ZCVB (Twitter)

On day 6 of #BrainAwarenessWeek we highlight the @HorizonEU @VALIDATEproject who use patient data and AI to develop and validate an App clinical decision support system to empower HCPs to personalise #stroke treatment and improve outcomes.

Več na: https://youtu.be/js76kiyujkM


ZCVB / LinkedIn in Facebook

Our last post during #BrainAwarenessWeek is focusing on the @VALIDATE-project. In ischemic stroke treatment, timely access to appropriate interventions is crucial.

Upoštevanje celotne zdravstvene situacije pri bolniku z akutno možgansko kapjo in obenem sprejemanje hitrih kliničnih odlločitev je izziv za zdravstveno osebje.

V podporo kliničnemu odločanju raziskovalni tim VALIDATE uporablja številne podatke in najnovejšo tehnologijo ki jo ponuja UI. Razvija Aplikacijo ki bo v podporo zdravstvenemu osebju pri izbiri najbolj ustrezne terapevtske možnosti za vsakega bolnika posebej. Bistvo te aplikacije je uporabniška platforma ki osebju podaja dodatne informacije. Dodatne informacije so pričakovani izzidi posameznih terapevtskih postopkov. Aplikaciji Validate morajo zdravstveni delavci in bolniki zaupati. Zato se bo njena zanesljivost preverila z opazovalnimi študijami v kliničnih okoljih.

Za bolnike po možganski kapi to pomeni višjo raven akutnega in personaliziranega zdravljenja in dolgoročno omogoča višjo kakovost življenja.

Več o študiji na naslednji povezavi: https://youtu.be/js76kiyujkM

Vse novice