Novice

 

Svetovni dan osveščanja o možganski kapi, 29. oktober

 

29. oktobra vsako leto obeležimo Svetovni dan osveščanja o možganski kapi. Letošnji je namenjen dejavnostim najbolj zapostavljenega področja pri obravnavi možganske kapi – podpori bolnikom in svojcem v kroničnem obdobju po možganski kapi.

To podporo že vrsto let poskušamo nuditi v Združenju bolnikov s CVB Slovenije. V oktobru v naših Klubih po Sloveniji potekajo številne dejavnosti preventive in prepoznavanja prvih znakov in ukrepanja ob možganske kapi, predstavili smo se na festivalu za 3. življenjsko obdobje, sodelovali bomo na novinarski konferenci 25.10.2018, ki jo pripravljamo skupaj Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije.

27.10.2019 pripravljamo preventivne meritve dejavnikov tveganja na območju Novega mesta in okolice.

Predlogu Združenja bolnikov s CVB Slovenije se je odzvala Slovenska škofovska konferenca in omogočila, da bo 29. 10. 2018 opoldansko zvonjenje v slovenskih cerkvah namenjeno ozaveščanju vseh ljudi o pomenu prepoznavanja in zdravljenja dejavnikov tveganja za možgansko kap, opoldanska molitev za zdravje pa tudi vsem bolnikom po možganski kapi.

več na:

 https://katoliska-cerkev.si/molitev-ob-svetovnem-dnevu-mozganske-kapi

Ta dan bo ob 11 uri tiskovna konferenca v Šmarjeških Toplicah, kamor bomo povabili strokovnjake, naše člane in predstavnika RK cerkve Slovenije. Vabljeni vsi, ki se nam lahko pridružite.

In hvala vsem za aktivnosti, ki jih izvajate.

Vse novice